Blog

Vízszigetelés fajtái – GV35 és GV45 vízszigetlés és kenhető és bitumenes lemez szigetelések!

Korábbi blogomban körbejártam a vízszigetelés alapjait, bemutattuk miért olyan fontos, és hogy hogyan lehet biztosan megállapítani, hogy itt az ideje a vízszigetelésnek! Most vegyük végig, milyen formái, fajtái vannak a vízszigetelésnek és a bitumenes lemezeknek! A megkülönböztetés egyszerű, létezik kenhető és lemez alapú vízszigetelés.

Vízszigetelési kisokos – az elégtelen vízszigetelés jelei

Mai blogbejegyzésemben a vízszigetelésről fogok Nektek írni! Megtudjátok, hogy honnan lehet tudni teljes bizonyossággal, hogy vízszigetelésre vagy a meglévő vízszigetelés felújítására van szükség? Megtudhatjuk, mi a baj a salétromos fallal. Következő blogomban pedig bemutatom a vízszigetelés fajtáit, formáit és a kellősítő anyagokat. Kezdjünk bele!

BAUMIT VÉKONYVAKOLATOK -VAKOLÁS ÉS VAKOLÓANYAGOK: FALAINK VÉDELMÉBEN -2.RÉSZ

A vékonyvakolat alapvető jellemzője a vékony felhordhatóság, amit a kisméretű adalékanyag­szemcséknek és a műgyantának, illetve szilikát kötő­anyagnak tudható be. Vékonyvakolatok használata: Fontos tudni, hogy a vékonyvakolatot ugyanolyan alapfelületen visszük fel, mint bármely sima vakolatot, tapadását pedig mélyalapozóval szükséges elősegíteni. A vakolórendszerekről fentebb írtaknak megfelelően a különböző kötőanyagú vékonyvakolatok mindegyikéhez saját alapozó tartozik, amely igazodik a rá kerülő vakolat összetételéhez a legoptimálisabb eredmény érdekében.

Baumit vékonyvakolatok -Vakolás és vakolóanyagok: Falaink védelmében.

Mai blogomban egy igen fontos és szerteágazó világba kalauzollak Titeket, a vakolatok világába! Áttekintjük mi is az a vakolat, miből készül, milyen fajtái vannak. Külön kitérek a vakolat egy fajtájára, a vékonyvakolatra.

Energiahatékonyság, takarékosság és meleg: A ,Hungarocell' hőszigetelésről!

Hungarocell vagy kőzetgyapot? A mai blogunkban ismét egy érdekes építőanyagot mutatok be, amit bátran kijelenthetünk, mindenki ismer: a hungarocellt. Nézzük meg, honnan ered ez az érdekes anyag, milyen előnyökkel jár a használata? Mikor érdemes ezt választanunk? Miben jobb vagy rosszabb, mint a kőzetgyapot?

Zsindelyalátétlemez: A zsindelyezés alapja

Mai blogomban a zsindelyezés egyik legfontosabb alkotóelemét, a zsindely alátétlemezt járjuk körbe részletesen. Korábbi blogomban már bemutattam a zsindelyezés tevékenységét és azt is részletesen körbejártuk, mikor érdemes cserép helyett a zsindelyt választani. Most a zsindelyes tetőfedés egyik részfolyamatát, az alátétlemezt mutatom be részletesebben. Nézzük meg tehát, mi is ez az alátétlemez?

EPS ragasztó: A hőszigetelő rendszerek elengedhetetlen kelléke

Mai blogbejegyzésemben egy különleges ragasztóanyagról szólok, az EPS ragasztóról, másnéven polisztirol ragasztóról. De mi is pontosan az EPS ragasztó, és miért érdemes figyelmet szentelni neki? Ebben a blogbejegyzésben kivesézzük ennek az anyagnak az alapjait, alkalmazásait és környezetbarát jellegét. A polisztirol ragasztó homlokzati hőszigetelés egyik legfontosabb és egyben elengedhetetlen kelléke, az épületek homlokzati hőszigetelésének elkészítésekor a szigetelőlapok felragasztására szolgál. A polisztirol ragasztókat leggyakrabban hőszigetelések rögzítésére használják, általában az épületek homlokzati hőszigetelésének elkészítésekor szokták alkalmazni a szigetelőlapok felragasztására.

Gipszkarton – A modern belsőépítészet egyik legfontosabb eszköze

Mai blogomban a gipszkartonról írok Nektek, bemutatom, hogy mi is ez az anyag, miért fontos megismerni mindenkinek, aki építkezik, felújít, átalakít. A gipszkartonról sokszor hallani, hogy a modern építészet egyik legkényelmesebb és legrugalmasabb építőanyaga. De miért mondják ezt? Mit tud ez az első ránézésre egyszerű, nagy táblák formájában megvásárolható anyag?

A zsindelytető: Könnyebb megoldás, kisebb költség, mutatós végeredmény

Nézzük meg, mi is az a zsindely? A zsindely tető elönyei, mikor és miért érdemes inkább a zsindelyt választanunk hagyományos tetőcserép helyett? Mai blogunkban egy speciális tetőfedő anyagról írunk, a zsindelyről.

Üvegszövet háló - ,,dryvit háló" – Szilárdság és stabilitás a hőszigetelő-rendszerekben

Mostani blogomban egy különleges anyagot fogok bemutatni, az üvegszövet hálót - azaz közismertebb nevén dryvit hálót! Nézzük mi is ez, és mire jó!

Az üvegszövet hálót az 1930-as években fejlesztették ki, elsők között kezdték el használni a repülőgép- és hajógyártásban azzal acéllal, hogy helyettesítse a hagyományos fa- vagy fémlemezeket a repülőgépek és hajók szerkezetében, mivel könnyebb volt, és mégis erős és tartós. Az üvegszövet hálót gyorsan elfogadták az iparágakban, mivel számos előnyt kínált a hagyományos anyagokkal szemben, például a könnyűséget, a rugalmasságot és a korrózióállóságot, innentől egyenes út vezetett az építői alkalmazásának irányába.

A tetők szerepe a pénztárcád védelmében, avagy régi házak tetőszigetelése a spórolás és fenntartható

Mi az a tetőszigetelés és miért fontos? Miért érdemes régi épületeink tetőszigetelése? Erről szól a mai blogbejegyzésem!

Spórolás felsőfokon - avagy miért szükséges hőszigetelnünk?

Az energiahatékonyság és az épületek hőszigetelése között szoros összefüggés van, és mindkettő kulcsfontosságú szerepet játszik az épületek fenntarthatóságában és a környezeti hatások csökkentésében. De miért olyan fontos ez az összefüggés, és milyen előnyökkel jár az épületek hőszigetelése? Erről szól mostani blogbejegyzésem!

Családi Házak Hőszigetelése: Az Ön Útmutatója a Hatékony Szigeteléshez

A családi házak hőszigetelése kulcsfontosságú lépés az energiahatékonyság javítására, a fűtési és hűtési költségek csökkentésére, valamint a kényelmes és egészséges otthoni környezet megteremtésére. A Csöme Szigetelés szakértőként a legjobb gyakorlatokat és anyagokat ajánljuk, hogy otthona energiatakarékos és környezetbarát legyen.

Miért fontos a vízszigetelés? App modifikált, Sbs modifikált, Oxidált bitumenes lemez

A vízszigetelés az épületek fenntartásának egyik legkritikusabb eleme, amely megvédi az ingatlanokat a káros vízbetöréstől és az ebből adódó problémáktól. A Csomeszigetelés.hu szakértőjeként tudjuk, hogy a megfelelő vízszigetelő anyagok kiválasztása létfontosságú az építkezés során és a későbbi karbantartásoknál egyaránt. Ebben a bejegyzésben az APP modifikált, SBS modifikált és oxidált bitumenes lemezek előnyeit vizsgáljuk meg, amelyek a bitumenes szigetelés alapvető elemei.

Mi az a kőzetgyapot szigetelés?

A fenntarthatóság és az energiatakarékosság napjainkban kulcsfontosságú tényezővé vált mind otthonainkban, mind a nagyobb épületek tervezésekor és felújításakor. Ebben az összefüggésben a kőzetgyapot szigetelés kiemelkedik mint egy ideális megoldás, amely nem csak hőszigetelési képességeivel tűnik ki, hanem környezetbarát jellegével is. Készült bazaltból és salakból, ez az anyag hosszú élettartamot, kiváló - és hangszigetelést, valamint tűzállóságot biztosít. A kőzetgyapot szigetelés sokoldalúsága lehetővé teszi alkalmazását számos területen, beleértve a tetőket, padlásokat és homlokzatokat, így biztosítva épületeink hosszú távú komfortját és biztonságát. Ismerjük meg közelebbről, hogy miért érdemes a kőzetgyapotot választani a modern építkezési és felújítási projektek során.

Mi az a zsindely? Minden amir a zsindelyről tudni kell.

A zsindely, különösen az oxidált bitumenes tetőzsindely, az építkezések során a könnyű tetők egyik legismertebb fedőanyaga. A csomeszigeteles.hu Webshopjában széles választékban kínálunk zsindelyeket, beleértve a tekercses zsindelyeket és zsindely alátétlemezeket, amelyek ideálisak minden tetőfedési projekt számára.

Födém szigetelés: kőzetgyapot vagy üveggyapot? Mi a helyes rétegrend?

A falak külső hőszigeteléséről sok szó esett már, a tető szigeteléséről azonban jóval kevesebb. Ebben a cikkben a födém hőszigetelésének előnyeit vesszük górcső alá, bemutatjuk a használható anyagokat, a helyes rétegrendet, és áttekintjük a kivitelezés legfontosabb lépéseit.

Miért fontos a megfelelő Hőszigetelés és  Vízszigetelés az épületekben?

Az épületek hőszigetelés és vízszigetelése alapvető fontosságú az épület állapotának, az ott élők kényelmének és az energiahatékonyság növelésének szempontjából. A csomeszigeteles.hu széles választékban kínálja a legjobb hőszigetelőanyagokat, mint a kőzetgyapot, üveggyapot, és EPS szigetelést. Ebben a blogbejegyzésben kitérünk az összes említésre méltó hőszigetelés fajtájára.

Mi az az XPS? Mire jó és hol használják?

Az építőiparban a hatékony hőszigetelés nélkülözhetetlen. Ebben a bejegyzésben az XPS, azaz az extrudált polisztirol szigetelőanyagok jelentőségét és felhasználási területeit járjuk körbe.

A vízszigetelés fontossága: Megelőzés és megoldások

A vízszigetelés kritikus jelentőségű minden épület életciklusában. Legyen szó új építkezésről vagy meglévő struktúra felújításáról, a megfelelő vízszigetelési megoldások alkalmazása elengedhetetlen a tartós és biztonságos szerkezetek biztosításához. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a vízszigetelés jelentőségét, különös tekintettel a bitumenes vízszigetelési módszerekre.

EPS Hőszigetelés: Hatékony és Költséghatékony Megoldás a csomeszigeteles Kínálatában

Napvilágra kerül az EPS (expandált polisztirol hab) hőszigetelés rejtett kincse. Ha otthonod energiahatékonyságát növelnéd, és kiváló ár-érték arányú megoldást keresel, akkor jó helyen jársz. Az EPS nem csak egy hőszigetelő anyag – ez egy hatékony és költséghatékony megoldás, melynek sokoldalú alkalmazási területei segítenek formálni a kényelmes, energiatakarékos otthont.

Ebben a cikkben mélyre ásunk az EPS hőszigetelés világába, felfedve az EPS 80 és EPS 100 termékek titkait. Ismerd meg, mi teszi az EPS-t olyan kiváló választássá homlokzati szigeteléshez és aljzatbetonba építéshez. A csomeszigetelés.hu kínálata mindent magába foglal, hogy segítsen megvalósítani a tökéletes hőszigetelést otthonodban.

Minden, amit tudni kell a zsindely alátétlemezről: Válaszd ki a megfelelőt a tartós tetőfedésért!

A tetőfedés során a zsindely alátétlemez kulcsfontosságú szerepet játszik, hiszen nemcsak a tető vízhatlanságát biztosítja, de hozzájárul a tartósságához és hatékonyságához is. Ebben a blogbejegyzésben részletesen kifejtjük, miért is olyan fontos a zsindely alátétlemez kiválasztása, és bemutatjuk a CharBit V13 és Fimbar P alátétlemezeket, két kiváló bitumenes opciót.

Bitumenes Vízszigetelés: Az Időtálló Védelem Alapja

A vízszigetelés kulcsfontosságú eleme minden épületnek, és a bitumenes vízszigetelés a hagyományos és megbízható megoldások közé tartozik. A csomeszigeteles.hu webshopban büszkén kínáljuk a legjobb minőségű bitumenes vízszigetelő termékeket, amelyekkel otthona vagy vállalkozása hosszú éveken át védett lesz az időjárás viszontagságaival szemben.

XPS szigetelőanyagok a gyakorlatban: A modern hőszigetelés, ami kiemelkedik a tömegből

A modern építészeti és hőszigetelési megoldások terén az XPS szigetelőanyagok kiemelkednek, mint kiváló hőszigetelő és tartós anyagok. Ebben a blogbejegyzésben mélyebben megvizsgáljuk az XPS, vagyis az extrudált polisztirolhab, szigetelőanyagokat, és feltárjuk, miért választása lehet azoknak, akik a hatékony és tartós hőszigetelést keresik.

Miért fontos a vízszigetelés és hőszigetelés?

Amikor az otthonunk kényelméről és hatékonyságáról van szó, a megfelelő vízszigetelés és hőszigetelés kulcsfontosságú. Az épületvédő rendszer fontos elemei közé tartozik a vízszigetelés, a hőszigetelés és a homlokzat szigetelése, amelyek számos előnyt kínálnak az otthonunknak. A következőkben részletesen bemutatjuk, hogy miért fontosak ezek az építészeti elemek.

Gipszkartonlapok: Minőség és Biztonság a Megfelelő Építőanyagokért Sinat Nida

Az építőanyagok választása kulcsfontosságú szerepet játszik minden építkezés során. Azok a megfelelő anyagok, amelyek tartósak, megbízhatók és számos felhasználási területen alkalmazhatók, mindig értékes eszközök az építési projektek során. Ebben a blogbejegyzésben részletesen megvizsgáljuk a Sinat Nida gipszkartonlapokat, amelyek számos változatban elérhetők, beleértve a tűzálló, vízálló és normál lapokat is. Ismerkedjünk meg ezeknek a minőségi építőanyagoknak a jellemzőivel, előnyeivel és felhasználási területeivel!

Az Oxidált Bitumenes Tetőzsindelyek: A Tartós és Stílusos Tetőfedés Megalkotásának Módja

Az építkezések során a tetőfedés egyik legfontosabb szempontja a tartósság és a stílus. Az Oxidált bitumenes tetőzsindelyek, vagy egyszerűen csak zsindelyek, tökéletesen ötvözik ezt a két fontos tényezőt. Ezek a modern és stílusos tetőfedő anyagok nemcsak költséghatékonyak, hanem hosszú élettartammal és vízállósággal is rendelkeznek. A tetőfedő anyag kiválasztása során fontos megérteni az Oxidált bitumenes tetőzsindelyek előnyeit és alkalmazását.

Családi Házak Energetikai Hatékonysága: Mit Tehetünk?

A modern épületek energetikai hatékonysága ma már fontos tényező az otthonok tervezésében és felújításában. Az otthonunk energetikai hatékonysága nem csak a kényelem és a megtakarítás szempontjából fontos, hanem környezetünk védelme érdekében is. Az csomeszigeteles.hu webshop olyan termékeket kínál, amelyek segíthetnek növelni otthonunk energetikai hatékonyságát, és hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez. Nézzünk meg néhány olyan tippet és terméket, amelyek segíthetnek a családi házak energetikai hatékonyságának javításában:

A hőhidak szerepe az épületszigetelésben

Az otthonunk kényelme és energiahatékonysága szempontjából az épületszigetelés kiemelkedő fontosságú szerepet játszik. Azonban sokan nem veszik figyelembe azt a rejtett tényezőt, amely jelentősen befolyásolhatja a szigetelés hatékonyságát és a hőveszteséget: a hőhidakat.

A kőzetgyapot bemutatása és szigetelőanyagként való felhasználása.

A kőzetgyapot, más néven ásványgyapot, egy kiváló szigetelőanyag, amely széles körben használatos az építőiparban. A kőzetgyapot hőszigetelő anyagok főként építészeti célokra, például, otthonok / házak / épületek: padlás, válaszfalak, homlokzatok szigetelésére használják. A kőzetgyapot tartós, nem éghető termékek, természetes anyagokból készülnek. A kőzetgyapot tartóssága és tűzállósága kiemelkedő, olvadáspontja nagyobb az 1000 Celsius-fokot. A kőzetgyapot hőszigetelés ásványi alapú rostszigetelő anyag, amely bazaltkőből és újrahasznosított salakból készül. A bazalt vulkanikus kőzet, amely kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Homlokzati hőszigetelés! Mennyibe kerül szigetelni a házat?

A Homlokzati hőszigetelés nem csak egy divatos kifejezés a lakásfelújítási projektek között. Valójában egy hatékony és gazdaságos módszer arra, hogy otthonodat kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegye. Előnyei számosak, kezdve a megnövelt hőkomforttal és a fűtési-költések jelentős csökkentésével. Az első és legfontosabb előnye, hogy a homlokzati hőszigetelés hatékonyan meggátolja a hő áramlását az épület falain keresztül. Ez azt jelenti, hogy télen az otthon melegebb lesz, mivel az épület belsejében a hőszigetelés megakadályozza a hőveszteséget, és nyáron pedig hűvösebb marad, mivel a hő bejutását is megakadályozza.

Födém szigetlelés - padlás szigetelés?

Födémszigetelés, vagyis a padlástér szigetelése, az otthonok hőszigetelésének egyik fontos eleme. A födémszigetelés során a padlástér alatti területet szigetelik, hogy megakadályozzák a hőveszteséget és a hideg behatolását a lakásba. A födémszigetelés lehetővé teszi a lakás melegének megtartását, és csökkenti a fűtésszámlát. A jó minőségű szigetelés teljesen megtartja a hőt a lakásban így nyáron is csökkenti a rezsiköltséget mivel nem engedi átmelegedni a falakat és megtartja a ,,hideget”.

Zsindely ára 2023 ban. Hagyományos vagy tekercses zsindely?

A zsindely népszerű tetőfedő anyag tartósságuk, megfizethetőségük és egyszerű felszerelésük miatt. A hagyományos zsindelyek, amelyeket üvegszálas hordozóval és magasabb bitumentartalommal állítanak elő, kiváló minőségű lehetőséget jelentenek a lakástulajdonosok számára.

Új xps - polisztirol lábazati hőszigetelő lemez a szigetelés webáruházunkban!

A webshopunk legújabb terméke az EDILTEC-XPS lábazati hőszigetelő lemez, ami számos előnnyel rendelkezik. A lábazati hőszigetelés kiemelten fontos az épületek energiahatékonyságának javításában, hiszen a falakon keresztül sok hő veszik el az épületből. Ezért fontos a megfelelő hőszigetelés alkalmazása az épület lábazatánál is.

2023.02.20 16:16
Hőszigetelés akció!

HŐSZIGETELÉS AKCIÓ!

A ház hőszigetelése számos előnnyel jár, ezért érdemes megfontolni a szigetelési munkálatok elvégzését. A polisztirol hőszigetelőanyag az egyik leggyakrabban használt anyag a házak szigetelésére, mert könnyen feldolgozható, nagyon hatékony hőszigetelő, és viszonylag olcsó is. Akciónk Eps80 és Eps100 A készlet erejéig!

Vízszigetelés? Mi az Oxidált bitumenes lemez?

A bitumenes lemez olyan lemez, amelyet oxidált bitumen anyaggal fednek, és különböző fajtái vannak. Hegeszthető oxidált bitumenes lemez üvegfátyol hordozóbetéttel A felső rétege egy finom szemcséjű ásványi por, ami finom homok, palaliszt. Belsejében a két oxidált bitumenes réteg között üvegfátyol hordozóbetét helyezkedik el. Ezek a lemezek a házak alapozásához és tartószerkezetének nyomvályúinak ellátásához is használhatók. Az alátét lemezeket GV lemezeknek nevezik, és a vízszigetelés építési eljárásának elengedhetetlen részét képezik. Ezek a házak sokkal jobban ellenállnak a víz, illetve az időjárási tényezőknek.

Magas a fűtésszámla? Hőszigetelő rendszer a megoldás.

Minden télen emberek milliói küzdenek azért, hogy otthonukat felfűtsék és melegen tartsák, miközben az energiaszámláik az egekbe szöknek. Hőszigetelő rendszer alkalmazásával optimalizálható és javítható a falazat hőátbocsátási tényezője. A jó minőségű hőszigeteléssel jelentősen megtakarítható a fűtés költség, és az épület belső klímája kedvezően változik. Télen meleg, nyáron hűvös. Az épületekben olyan gyakori gondokat szüntetnek meg, mint például: páralecsapódás, penészedés. A jó szigetelés segítségével energiát takaríthat meg otthonában – ez elengedhetetlen régi és új otthonokban. Ezenkívül megvédi otthonát a hőtől, a hidegtől, a nedvességtől és nem utolsó sorban a zajtól. Ez javíthatja életszínvonalát és megtakaríthatja az energiaköltségeket.

2022.06.08 16:00
Csöme Kft.
Csöme Kft.
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer.

A szigetelés fontossága ma már vitathatatlan tény, de mivel a szigetelés megéri, az érvek és a cáfolatok még sokáig sorakozhatnak. A külső kőzetgyapot hőszigetelő panelek igazi újdonságnak számítanak.

HOMLOKZATI VAKOLHATÓ KŐZETGYAPOT TÁBLA - PETRALANA - PETRAFAS

ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSÚ HŐ- ÉS HANGSZIGETELŐ, TŰZGÁTLÓ KŐZETGYAPOT TÁBLA

2022.02.22 21:03
Csöme Kft.
Csöme Kft.
Hőszigetelés, Polisztirol hőszigetelés

Eps (expandált polisztirol) közismertebb nevén hungarocell, de gyakran Nikecell-nek is nevezik. Hőszigetelés tekintetében az egyik legjobb ár-érték arányú befektetés, de nézzük meg, hogy teljesít a többi szempont alapján a hungarocell.
Főbb felhasználási területe: - Homlokzati hőszigetelés, - aljzati hőszigetelés.


PETRANET ÜVEGSZÖVET HÁLÓINK MEGÚJULTAK!

PETRANET ÜVEGSZÖVET HÁLÓINK MEGÚJULTAK!

2021.05.09 18:18
PAROC UNS 37Z

Tudja Ön, hogy milyen előnyökkel jár, ha PAROC UNS 37z általános kőzetgyapotot vásárol tőlünk? Ha a válasza NEM, akkor olvassa el cikkünket!

olcsobbat.hu argep.hu simplepay_hu_v2