Blog

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer.

2022.06.08 16:00
Csöme Kft.
Csöme Kft.
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer.

A szigetelés fontossága ma már vitathatatlan tény, de mivel a szigetelés megéri, az érvek és a cáfolatok még sokáig sorakozhatnak. A külső kőzetgyapot hőszigetelő panelek igazi újdonságnak számítanak.

HOMLOKZATI VAKOLHATÓ KŐZETGYAPOT TÁBLA - PETRALANA - PETRAFAS

ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSÚ HŐ- ÉS HANGSZIGETELŐ, TŰZGÁTLÓ KŐZETGYAPOT TÁBLA

A szigetelés amely nemcsak a hideg ellen véd, hanem csökkenti a káros fűtési melléktermékek kibocsátását, csökkenti az épület tartószerkezetének hőterhelését, csökkenti annak hőmozgását, biztosítja a megfelelő komfortérzetet (hőmérséklet, páratartalom), csökkenti a fűtéssel járó költségeket télen. Nyáron csökkenti a hőterhelést, elkerüli a hőhidakat, és megakadályozza a páralecsapódást a szerkezeten belül. Ezért fontos, hogy a piacon található számtalan termék közül a legmegfelelőbbet válasszuk ki aktuális egyedi problémánk megoldására.

Alkalmas régi és új házak külső falainak hőszigetelésére, utólagos hőszigetelésére, beton, vakolat és téglafelületek esetén, falazatra, vakolatra szerelt falazatokhoz.Ma már legalább olyan népszerű, mint a polisztirol szigetelőrendszerek. Rendkívül széles alkalmazási körrel, kiváló fizikai és termikus hatásfokkal rendelkezik.

A kőzetgyapot szigetelést világszerte széles körben alkalmazzák az alábbi tulajdonságok miatt, az egyik legjobb szigetelőanyag: kiváló hőszigetelés, jó hangszigetelés, tartósság, nedvességre való érzéketlenség, tűzállóság, jó légáteresztő képesség, nincs káros hatás környezet és egészségre.

Páraáteresztő képessége szinte megegyezik a levegővel, így nem akadályozza meg a nedvesség kijutását a külső falakon keresztül, csökkentve a penészképződést. A szálas kőzetgyapot termékek kiváló légáteresztő képességükről, kiváló hő- és hangszigetelésükről ismertek az "A1" nem éghető kategóriában tartoznak.
A kőzetgyapot szigetelés rostjai közötti természetes levegő jelenlétének köszönhetően szigetelőképessége az épület élettartama alatt állandó. A kifejezetten külső falszigetelésre kifejlesztett kőzetgyapot termék a kész hőszigetelő vakolat falazatot rendkívül ellenállóvá teszi a külső mechanikai sérülésekkel szemben. Előállításuk általában drágább, mint a polisztirol lemezek, és többletköltséget igényelnek az egészségügyi és biztonsági előírásoknak és követelményeknek való megfelelés érdekében. A kőzetgyapot nem éghető (A1 nem éghető minőség), bármilyen magasságú és tűzálló épületbe korlátozás nélkül beépíthető. A hőszigetelő lemez nem termel füstöt a hő hatására, így megakadályozza a tűz terjedését. Kiváló hangszigetelő anyag is. Nem zsugorodik, termikusan nem tágul, egészségre ártalmatlan, természetes alapanyagokból készül.

olcsobbat.hu argep.hu simplepay_hu_v2