THERMOTEK KOLOR VÍZLEPERGETŐ VÉKONYVAKOLAT

THERMOTEK KOLOR VÍZLEPERGETŐ VÉKONYVAKOLAT

Diszperziós kötőanyagú, kapart vagy dörzsölt struktúrájú vékonyvakolat.

Kapart vagy dörzsölt struktúrájú, különböző szemcseméretben gyártott, kolor változatban színkeverőgéppel is színezhető vékonyvakolat. Kötőanyaga módosított akrilát diszperzió.


Előnyök

  • Vízlepergető
  • Fény- és UV-álló tulajdonsága miatt rendkívül tartós felületet biztosít
  • Növeli a rendszer mechanikai szilárdságát
  • Algagátló adalékot tartalmaz

 


Áraink tájékoztató jellegűek! Kérem érdeklődjön.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Az alkalmazás feltételei:

Vakolt alapfelületek:
A bevonandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:
Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk THERMOTEK kolor vakolatalapozóval.

Homlokzati hőszigetelő rendszer záró bevonataként:
A hőszigetelő táblák felragasztása, dübelezése és az üvegháló beágyazása után várjuk meg a felület teljes száradását. A hőszigetelő lap ragasztására, és az üvegszövet beágyazására a THERMOTEK extra erős ragasztó és simítótapasz ajánlott. Alapozzuk a felületet THERMOTEK kolor vakolatalapozóval. A THERMOTEK vízlepergető vékonyvakolatot a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel lassú fordulatú fúrógépbe fogott keverőszárral vagy speciális festékkeverő géppel. A THERMOTEK vízlepergető vékonyvakolatot a tapaszréteg száradás illetve a megfelelő felület előkészítést követően rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani. A felhordott vakolat száradása előtt még nedves állapotban PVC-ből készült simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani. Ez esetben igen esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felület nyerhető. A struktúra kialakítása során, a szerszámra ragadt finom anyagfelesleget a vödörbe visszadobni nem szabad! Mindez a termék minőségromlását okozhatja, mely eltérő struktúrát, illetve foltosodást eredményezhet! Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet, valamint a struktúra kialakítása is nehezebbé válik. Ugyancsak nem célszerű erősen borult vagy rendkívül párás időben végezni a felhordást. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felvinni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

Adatok
Alkalmazási terület
Vakolt és beton homlokzatfelületek díszítő vakolataként valamint a Thermotek hőszigetelő rendszer befejező rétegeként.
Színek száma / színezhetőség
Színkeverőgépen a Thermotek kolor vízlepergető vakolat több ezer színben színezhető.
Külső megjelenés
MEGFELELŐ STRUKTÚRÁJÚ ÉS SZEMCSEMÉRETŰ, MATT, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ
Anyagszükséglet / kiadósság
KAPART STRUKTÚRA: 1,5 MM SZEMCSEMÉRET: 2,5 KG/M2 2 MM SZEMCSEMÉRET: 2,7 KG/M2 DÖRZSÖLT STRUKTÚRA: 2 MM SZEMCSEMÉRET: 2,7 KG/M2 2,5 MM SZEMCSEMÉRET: 3,0 KG/M2
Felhordás módja
A THERMOTEK VÍZLEPERGETŐ VÉKONYVAKOLATOT A TAPASZRÉTEG SZÁRADÁS ILLETVE A MEGFELELŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉST KÖVETŐEN ROZSDAMENTES ACÉLSIMÍTÓVAL LEHET FELHORDANI. A FELHORDOTT VAKOLAT SZÁRADÁSA ELŐTT MÉG NEDVES ÁLLAPOTBAN PVC-BŐL KÉSZÜLT SIMÍTÓVAL KELL A KÍVÁNT STRUKTÚRÁT KIALAKÍTANI. A TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT LÁSD ALÁBB A RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁSNÁL.
Rétegszám
1 réteg
Száradási idő
24 óra
Hígíthatóság
A THERMOTEK KOLOR VÍZLEPERGETŐ VÉKONYVAKOLAT FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. SZÜKSÉG ESETÉN MAX. 1% VIZET LEHET ADAGOLNI.
Cikkszám
THERMOTEK_KOLOR_VIZLEPERGETO_VEKONYVAKOLAT
Vélemények
olcsobbat.hu argep.hu simplepay_hu_v2